Verschillende soorten sanitaire voorzieningen

« Terug Start

Een sanitair renovatie: de beste start

Gepost op

Het renoveren van het sanitair doe je misschien maar eens in je leven. Daarom wil je je hier goed in verdiepen en een plan van A tot Z maken. Gelukkig is een sanitair renovatie helemaal niet zo lastig en zelfs voordeliger en makkelijker om uit te voeren in vergelijking met een ingrijpende verbouwing. Maar hoe begin je daar nu het beste aan? Je leest het allemaal hier.

Bepaal als stijl van de badkamer of het toilet
Je wilt natuurlijk dat de sanitair renovatie zorgt voor een perfect totaalplaatje. Ook is het fijn als de renovatie voor meerwaarde zorgt voor je woning. Streef je naar een interieur in de badkamer dat rechtstreeks uit een tijdschrift lijkt te komen? Bepaal dan als eerste de stijl van de badkamer of het toilet. Doordat je goed nadenkt over de stijl, zorg je voor eenheid en rust in de ruimte. Wel zo fijn, want de badkamer is uiteindelijk een belangrijke ruimte in huis om even helemaal tot rust te kunnen komen.

Een totaalpakket kopen
Zorg ervoor dat je een totaalpakket koopt bij een sanitairwinkel. Hierdoor profiteer je al snel van een extra voordelige prijs. Ook krijg je meteen een goed beeld van hoe de badkamer er bij jou in huis uit kan komen te zien. Ga je bijvoorbeeld voor een badkamer in een moderne stijl, een badkamer in een industriële stijl of een badkamer in een retro stijl? Er is vandaag de dag veel mogelijk. Dit betekent dat er altijd wel sanitair is te vinden dat aansluit bij jouw persoonlijke smaak en het budget dat je graag aan het sanitair uit wilt geven.

Stem de tegels af op de stijl van het sanitair
Als je het sanitair een keer goed onder handen gaat nemen, is het zeker geen verkeerd idee om de tegels ook een leuke metamorfose te geven. De tegels bepalen namelijk voor een erg groot deel de sfeer van de ruimte. Denk hierbij aan een grijze tegel voor een tijdloze look, een hexagon tegel voor een trendy look en een metrotegel voor een retro look. Al met al zijn er meer dan genoeg stijlen waar je uit kunt kiezen. Waar gaat je voorkeur op dit moment naar uit?

Kies voor eenheid in huis
Tip! Kies voor eenheid in het interieur door de badkamer en een apart toilet in dezelfde stijl te renoveren. Uiteraard kan een specialist van een sanitairwinkel je daar nog veel meer over vertellen.


Delen